La Fundació

La fundació – pròleg

El dia 15 de desembre de 2020 apareix una noticia al diari Ara: https://www.ara.cat/societat/institut-geologic-catalunya-sobrepeus-durant_1_1022259.html on es parla d’una sèrie d’irregularitats per part de l’Institut Geològic de Catalunya en les contractacions amb l’empresa Geocat on es van pagar sobrepreus de 2 milions d’euros durant 6 anys.

Aquesta noticia va ser contrastada mitjançant la publicació de la Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) https://www.antifrau.cat/ca/institut-cartografic-geologic-catalunya-juny-2020 que parla d’unes possibles irregularitats en les adjudicacions d’encàrrecs de serveis de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) a una societat mercantil indegudament considerada mitjà propi de l’Institut en el període 2007-2013.

En aquests moments l’informe està tancat i en fase de seguiment. Queden descartades l’adopció de posteriors mesures per part de l’OAC com a conseqüència de l’arxivament del cas. Tot i això, l’oficina de Direcció de Prevenció serà l’encarregada del seguiment del acompliment de les mesures que han estat recomanades. Mesures de prevenció i millores en procediments i pràctiques administratives per tal de garantir la transparència i reduir les oportunitats de frau.

En breu us farem unes entregues en capítols on intentarem explicar tot el procés i desenvoluparem les raons que l’OAC ha tingut per redactar aquest informe.

INTENTAREM POSAR LLUM A LA FOSCOR[1]


[1] Segons Carles Porta és una humil metàfora d’ “explicarem que va passar”. És un joc narratiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s